Tillbehör

Vi erbjuder en rad olika tillbehör till våra system för dammexplosionsventilation, från komponenter som underlättar vid installation till sensorer som kan integreras med styranordningar. Du hittar information om alla våra tillbehör här.

Tillbehör till explosionsventiler.


Tätningar

Samtliga skivor levereras med fabriksmonterade, integrerade flänstätningar. Stadardmaterialet i tätningarna är EPDM och de klarar av temperaturer från -40 °C till +120 °C. Följande alternativa standardmaterial finns även att tillgå:

Vit FDA-silikon, -50 °C till +200 °C
Klinger, -100 °C till +400 °C
Keramik, -100 °C till +900 °C
Andra material är tillgängliga på begäran.


Isolering

Vårt isoleringsmaterial består av brandsäkert mineralull som uppfyller standarden DIN 1259. Isoleringen monteras direkt på explosionsventilens utloppssida och skyddas av ett lättviktigt aluminiumhölje med vattentät försegling. Höljet fästs sedan på skivan så att det inte lossar under ventilering. BRILEX-isolering påverkar inte ventilations- och avlastningskapaciteten eller systemets effektivitet. Detta har verifierats av tillsynsmyndigheter vid flera dynamiska explosionstester. Alternativa tjocklekar på isoleringen kan levereras enligt kundens specifikationer.

Isolerad BRILEX – KE.


Monteringsramar

Erforderlig utloppsfläns för GE-/KE-ventilerna finns även att tillgå. Vi erbjuder följande material: Zinkpläterat kolstål eller rostfritt stål.


Bristningssensor – SE

Om en systeminstallation behöver övervakas kan en bristningssensor av typ SE installeras. Sensorn signalerar att bristningsskivan har öppnats så att utrustning som fläktar eller cellmatare kan stängas av. SE-sensorer installeras separat precis ovanför explosionsventilen. Detta gör det möjligt att anpassa sensorerna till befintliga installationer. Sensorerna är dessutom lämpliga att använda inom livsmedelsindustrin.


Bristningssensor – SE – HT

SE-sensorn kompletteras av HT-sensorn som lämpar sig för användning vid höga temperaturer.


Bristningssensor – SE – TRÅDKABEL

Ett annat alternativ är SE-sensorn med trådkabel.

Kabelöglan bryts av när explosionsventilen öppnas. Detta medför att den elektriska kretsen bryts och samtidigt genereras en kontinuerlig och högbeständig signal. Signalen varnar om explosionen och om att systemet stängs av.


Är du bekymrad över explosionsrisken vid er anläggning?
Få ett expertutlåtande nu!